Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че няма признаци руският президент Владимир

...
Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че няма признаци руският президент Владимир
Коментари Харесай

Ръководителят на НАТО: Путин иска цяла Украйна и нов световен ред

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че няма признаци руският президент Владимир Путин да се е отказал от " упоритостта си да управлява цяла Украйна "  и че войната може да продължи с години. Столтенберг съобщи, че спорът е достигнал " сериозна фаза ", защото Москва изтегля разрушените си сили от северната част на Украйна и ги превъоръжава в подготовка за огромна атака на изток.

" Не виждаме никакви признаци, че президентът Путин е трансформирал упоритостта си да управлява цяла Украйна, а също и да пренапише международния ред ", съобщи ръководителят на НАТО.

" Трябва да бъдем реалисти и да осъзнаем, че това може да продължи дълго време, доста месеци, даже години. И това е повода, заради която би трябвало да бъдем готови и за дълъг интервал от време както във връзка с поддръжката за Украйна, по този начин и за поддържане на глобите и подсилване на нашата защита. "

Съюзниците от НАТО доставиха на Украйна основно въоръжение, в това число противотанкови и противовъздушни ракети, които помогнаха на нейните сили да отхвърлен войските на Москва. Киев изиска по-тежки оръжия, в това число танкове, самолети, системи за противовъздушна защита и артилерия, защото се приготвя за засилено нахлуване на изток.

" Украйна има незабавна потребност от военна поддръжка ", съобщи Столтенберг. " Това е повода, заради която е толкоз значимо съдружниците от НАТО да се съгласят да продължат да поддържат Украйна с доста разнообразни типове военно съоръжение, както с по-тежко съоръжение, по този начин и с леки оръжейни системи. "

" Независимо по кое време ще завърши войната, това има дълготрайни последствия за нашата сигурност, тъй като видяхме бруталността в нея ", сподели Столтенберг. " Видяхме готовността на президента Путин да употребява военна мощ, с цел да реализира задачите си. "

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба би трябвало да взе участие в двудневната среща на външните министри в Брюксел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР